Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Cserje mixek

Kedvenc cserjéink mostantól pakkos kiszerelésben is elérhetők vásárlóink számára. Hogy miért őket szeretjük a legjobban? Egyik kellemes illatú, a másik nagyon jó talajtakaró, a harmadik még olyankor is rendületlenül díszíti a kertet, amikor a többi növény már visszahúzódott.

A szezonnövények nem érhetőek el egész évben. Ezekből az időjárás függvényében átmeneti hiány alakulhat ki. Az árak változtatásának jogát fenntartjuk.
• • •

Cserje mix

Cserje mix 6-os pakkban: 2190 Ft/6db 365 Ft/db, (eredeti ára: 2970 Ft/6 db)

• • •
Japán kecskerágó – Euonymus
Ez az alacsony talajtakaró cserje igen szívós kis növény. Napos helyen, átlagos talajban vidáman eléldegél, bár fiatalon enyhén fagyérzékeny. Örökzöld levelei nagy felületen nagyon szét hatást adnak, ezért kiváló sövénynek való növény. Bár lassú növekedésű, de cserébe tömött, jó por-és zajfogó növényfalat kapunk. Ha folyamatosan visszavágjuk, akár alacsonyabb sövénynek is kiváló. Mindazonáltal szoliterként is nagyon szép, sőt, edényben is nevelhetjük.

Levendula – Levendula angustifolia
Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a csodálatosan illatozó, kékeslila virágtengert alkotó levendulát. Sokak kedvenc nyári évelője, hiszen fantasztikus illatát egész nyáron át élvezhetjük, és nem is kell nagyon törődünk vele. Ha elég napos helyre ültetjük, némi öntözés mellett ragyogni fog. De nem csak kellemes illatával kápráztat el, virágai kiszárítva remek molyűzőnek bizonyulnak. A levendula télen megáll a növekedésben, erős teleken pedig erősen visszafagy. Érdemes szoliterként ültetni, így évről-évre egy kicsit nagyobb bokrot fog nevelni, aminek egészen szabályos gömb alakja van.

Puszpáng – Buxus
A puszpángoknak mintegy 70 faja ismert. Az egyiptomi kultúrában már időszámításunk előtt ültették kertjeikbe, és nyírott sövényként alkalmazták. A nálunk is kedvelt, D-Európa, É-Afrika, Ny-Ázsia elterjedt növényét Karl Linné svéd tudós írta le és nevezte el a mai napig is használatos latin nevén: Buxus sempervirens (buxus = doboz, "box", sempervirens = örökzöld). Leggyakrabban az alapfajt ültetik, mely lassan növő, sűrűn ágas cserje. A puszpángok talajokban nem válogatósak, de a humuszos, üde talajokban fejlődnek a legszebben. Az öntözést, a párásabb klímát és a tartós tápanyag utánpótlást meghálálják Télen védett helyen telelnek át szépen. Félárnyékba vagy árnyékba ültessük, mert a téli napsütés miatt a levelek fagyfoltosak lehetnek. A metszést, a szennyezett levegőt jól tűrik, ezért a modern városi kertek kedvelt növénye.

Borostyán – Hedera helix
Előbbi társával ellentétben a borostyán elsőre kevésbé hat egzotikusnak. Vidéki barangolásaink során biztos ámultunk már borostyánnal teljesen befutott kerítések, házak láttán. Az örökzöld Hedera léggyökereivel a legnehezebb terepen is megveti lábát, és sűrű, szőnyegszerű tömeget alkot. Igazi túlélő, ahol elszaporodott, ott kiirtani már csak vegyszerrel lehet. Bár árnyékos helyen érzi magát a legjobban, gyakori öntözés mellett a napon is jól fejlődik. Árnyéki gyeppótlónak tökéletes, de számítsunk rá, hogy a földön megtartani nem tudjuk, a fák törzsén és a falon is hamar futásnak indul. Olyan helyekre ajánljuk, amit hamar szeretnénk eltakarni, és csak viszonylag kis ültetőközeg áll rendelkezésünkre. Megfelelő irányba terelgetve akár árnyadó lomb is lehet a teraszon, de élő zöldfalnak is tökéletes.
• • •
További Oázis termék kategóriák
Fagyott el bármi a március tél miatt?
Még nem tudom.
Nem, szerencsére elővigyázatos voltam.
Csak pár dolog, nem vészes.
Igen, sajnos :(
Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban.
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 
[ még ]

Gardenexpo 2018

A belépőjegyek ára levásárolható az Oázis Kertészetben!

[ bővebben ]

Orchidea Kiállítás a Vajdahunyadvárban

március 15-18.(4 nap!)

A belépőjegyek ára levásárolható az Oázisban!

[ bővebben ]

12. hét

Hamarosan kezdődhet a féltve őrzött őszibarackfáink erőteljes termőre metszése, melynek befejezése után első látásra laikus számára ijesztő a borzalmas tarolás látványa, azonban ez elengedhetetlen a felkopaszodás ellen és a bő és egészséges termés érdekében. Közel egyharmadára vágjuk vissza a vázágak vezérvesszőit, természetesen külső állású rügyekre (a rügyekb!...

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.